یکی از عوامل اصلی در تزئینات منازل، تالارها و غیره، لوسترها هستند. انتخاب لوستر مناسب و زیبا، میتواند ظاهری تازه و دوستداشتنی را به خانه ما هدیه داده و موجب بروز تغییرات دلنشینی در چیدمان منزل ما باشد.
نصب و راهاندازی لوسترها همیشه با چالش و دغدغههای فراوانی همراه است؛ نصب لوستر از یک سو نیازمند کار با برق بوده و از سمتی دیگر، شما را مجبور به نصب یک شی سنگین در ارتفاعات بالای خانه میکند. اگر علاقهمند هستید تا روشهای مختلف برای نصب لوستر را یاد بگیرید و یا سوالاتی درباره چگونگی انجام این عمل دارید، بهتر است تا این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
در این مقاله سعی شده تا به برخی از سوالات درباره نصب لوستر به سقف پاسخ دهیم و نکات مهمی که هنگام نصب لوستر میتوانند به ما کمک کنند را یاد بگیریم.
آنچه در این مقاله می خوانیم
عوامل موثر در نصب لوستر سقفی
یکی از تاثیرگذارترین موارد در نصب لوستر سقفی، جنس سقف شما خواهد بود. این که سقف شما از چه ماده و متریالی ساخته شده باشد، میتواند در نحوه نصب لوستر موثر بوده و مراحل آن را به کلی عوض نماید. بهتر است توجه داشته باشید که برخی از لوسترها به دلیل وزن زیاد و سنگین بدن، برای نصب در سقفهای سبک مناسب نخواهند بود و نصب آنها میتواند عملی خطرساز تلقی گردد.
برای نصب لوستر، ابتدا باید جنس سقف خود را شناسایی کرده و سپس ابزار لازم برای نصب لوستر سقفی را متناسب با جنس سقف خریداری کنید. اگر قصد دارید تا لوستری سبک را از سقف آویزان کنید و مطمئن هستید که وزن لوستر، سقف شما را تهدید نمیکند، میتوانید از آویزهای پروانهای استفاده کنید. این مسئله درباره سقفهای گچی صدق نخواهد کرد و شما برای نصب لوستر در این سقفها، نیاز به قلاب و زنجیر خواهید داشت.
اگر خانه شما دارای سقف کاذب است، بهترین کار انتخاب لوسترهای سبک خواهد بود.
همچنین بهتر است تا هنگام نصب لوستر، به وزن و حجم آن نیز دقت کنید زیرا لوسترهای بزرگ و بلند، میتوانند فضای خانههای کوچک را اشغال کرده و چهرهای شلوغ به آن بدهند.
لوازم مورد نیاز برای نصب لوسترسقفی
نصب لوستر نیاز به لوازم خاصی نخواهد داشت و شما میتوانید با ابزارهای عادی و رایج، اقدام به نصب آن نمایید. هرچند که بهتر است قبل از شروع نصب و انجام مراحل، به تمامی جوانب کار فکر کرده و همه لوازم مورد نیاز خود را در کنار خود داشته باشید.
برای نصب لوستر به سقف، ابتدا نیاز به دستگاه دریل داریم تا بتوانیم با آن سوراخهای مد نظر خود را بر روی سقف ایجاد کرده و پیچها و قلابهای لوستر را در آن جایگذاری کنیم. فازمتر، انبر دست، سیمچین و پیچ و رول پلاک نیز از وسایلی هستند که بدون حضور آنها، مراحل نصب لوستر نیمه تمام باقی خواهد ماند. برخی از ابزار نیز بسته به نوع لوستر و جنس سقفی که قرار است لوستر را در آن نصب کنید، متفاوت خواهد بود.
مراحل نصب لوستر سقفی
حال و پس از آن که لوازم مورد نیاز تعمیر و نصب لوستر را برای خود مهیا کردیم، زمان آن رسیده تا با رعایت نکات ایمنی، به سراغ اصلیترین مرحله کار یعنی نصب لوستر سقفی برویم. نصب لوستر به سقف خود نیز از چند مرحله مجزا تشکیل شده که در ادامه، این مراحل را به صورت جداگانه توضیح داده و روش انجام هرکدام را برای شما تشریح خواهیم کرد.
-
- باز کردن لوستر قبلی: اگر قبلا در محل مورد نظر شما، لوستری نصب باشد، شما باید یک مرحله بیشتر نسبت به باقی افراد انجام دهید و لوستر قبلی خود را از سقف به پایین بیاورید.
برای این کار ابتدا باید برق را قطع کرده و سپس پیچهای لوستر را باز کنید. بهتر است در پایین آوردن لوستر احتیاط کنید تا از کشیده شدن سیمها و یا افتادن لوستر، جلوگیری نمایید.
- باز کردن لوستر قبلی: اگر قبلا در محل مورد نظر شما، لوستری نصب باشد، شما باید یک مرحله بیشتر نسبت به باقی افراد انجام دهید و لوستر قبلی خود را از سقف به پایین بیاورید.
-
- بررسی ارتفاع مناسب برای لوستر جدید: نصب لوستر جدید، نیاز به انجام برخی محاسبات خواهد داشت. شما برای نصب لوستر جدید، ابتدا باید ارتفاع مد نظر خود را مشخص نمایید. این ارتفاع میتواند بسته به سلیقه شما یا بر اساس ارتفاع سقف خانه تعیین شود. هرچند که برای نصب لوستر قانون و دستورالعمل خاصی وجود ندارد، اما شما هنگام نصب آن باید ارتفاع سقف خانه را در نظر گرفته و لوستر را طوری نصب کنید که افراد یا اشیا در خانه، به راحتی با آن برخورد نداشته باشند.
-
- نصب لوستر آویز با زنجیر: زنجیرها میتوانند ارتفاع مورد نظر را به شما هدیه داده و در سمتی دیگر، لوستری ایمن و مطمئن را برای شما به همراه داشته باشند. در این مرحله شما باید تعداد حلقههای آویز را بر اساس نیاز و سلیقه خود انتخاب کرده و سپس لوستر را آویزان نمایید. در این مرحله شما باید سیمکشی لوستر را نیز انجام داده و سیمهای اضافی را کوتاه یا قطع نمایید.
نکات مهم نصب لوستر سقفی
نصب لوستر به خودی خود عملی خطرناک محسوب نمیشود و شما میتوانید تنها با رعایت برخی نکات، از بروز هرگونه حادثه خطرساز و خطرآفرین جلوگیری کنید.
اولین و مهمترین نکتهای که هنگام نصب لوستر باید به آن توجه کرد، برق خواهد بود. بهتر است تا در طی مراحل نصب، برق خانه را قطع نمایید تا مشکلی از این نظر گریبان شما را نگیرد. در مراحل بعدی باید به وزن لوستر و جابهجا کردن آن نیز توجه کرد، زیرا افتادن لوستر تا قبل از نصب، میتواند تمامی زحمات شما را به هدر داده و علاوه بر ضرر مالی، ضرر جانی را نیز برای افراد حاضر در صحنه به همراه داشته باشد. مراحل برقکاری نصب لوستر مراحل سخت و پیچیدهای نیستند، اما اگر حس میکنید در این زمینه با مشکلات زیادی روبرو هستید، بهتر است تا هنگام نصب لوستر از متخصصین مربوطه کمک بخواهید و افراد خبره را برای نصب لوستر خود، استخدام نمایید.
بعد از مطالعه تمامی مراحل نصب لوستر به سقف، و آشنا شدن با انواع لوستر و نحوه نصب آنها در سقفهای مختلف، زمان آن رسیده تا بدون شک و تردید، نسبت به خرید و نصب لوستر اقدام کرده و جلوهای زیبا و تازه را به خانههای خود ببخشیم. لوستر جدید میتواند امیدی جدید را به خانه تزریق کرده و دلیلی برای بهتر دیده شدن تزئینات خانه باشد.